Tulips, Anne Lutgerink

BACK TO Ziektekostenverzekering

Wat kunt u doen om uw gasten te ondersteunen?

U kunt uw gasten op tal van manieren ondersteunen bij het afsluiten van hun ziektekostenverzekering. U heldere informatie verstrekken, een centraal contactpersoon instellen voor de collectieve verzekering, wijzen op de voordelen van de EHIC, een lijst met zorgverleners klaar hebben liggen en eventuele knelpunten aan het Euraxess-Team doorgeven.

Duidelijke informatie

Geef uw gast heldere informatie over de ziektekosten mogelijkheden. Uw gasten die een zorgverzekering dienen af te sluiten zijn erg geholpen met duidelijke informatie over uw collectieve zorgverzekering(en).

Contactpersoon

Het is raadzaam per instelling een centrale contactpersoon in te stellen die de contacten onderhoudt met de collectieve zorgverzekering. Houdt deze contactpersoon op de hoogte van de knelpunten die uw buitenlandse gasten tegenkomen.

EHIC

Wijs uw buitenlandse gasten die een Nederlandse zorgverzekering hebben op de voordelen van de gratis aan te vragen EHIC.

Lijst met zorgverleners

Heb een lijst paraat met lokale zorgverleners zoals:

  • huisartsen
  • tandartsen
  • fysiotherapeuten
  • consultatiebureaus
  • verloskundige praktijken

Het kan uw buitenlandse gasten een hoop werk schelen als u hen uitlegt hoe zij zich kunnen aanmelden bij de voor hun betreffende zorgverleners. Wellicht heeft u zelfs afspraken met huisartsen over uw internationale gasten?

Hou ons op de hoogte van knelpunten

Graag worden wij, het Euraxess-team van Nuffic op de hoogte gehouden van knelpunten waar u mee te maken krijgt rond ziektekostenverzekeringen. Deze signalen geven ons een goed beeld van de stand van zaken en helpen ons om dingen te verbeteren.

Bekijk onze contactgegevens.

Best practice aan uw instelling?

Heeft u zelf een best practise ontwikkeld die u graag wilt delen met collega’s aan andere instellingen? Stuur het naar ons door en wij zullen deze hieronder plaatsen.