You are here: Home Employers (in Dutch) Immigratieprocedures Lang verblijf Verblijfsvergunning
Info

Verblijfsvergunning

15 Jul 2014

Als uw gast niet de nationaliteit heeft van een EU- of EER-land of Zwitserland en langer dan 90 dagen in Nederland wil blijven, moet hij een verblijfsvergunning aanvragen. De volledige term is verblijfsvergunning regulier, afgekort tot VVR.

Bekijk de visawizard om te bepalen of u voor uw gast misschien eerst nog een machtiging tot voorlopig verblijf moet aanvragen.

Wat is een verblijfsvergunning?

Een verblijfsvergunning ziet eruit als een plastic kaart ter grootte van een bankpasje. Met dit document toont uw gast aan dat hij legaal in Nederland verblijft. Met de verblijfsvergunning kan uw gast Nederland in- en uitreizen en door het Schengengebied reizen. Het verblijf in andere Schengenlanden is echter beperkt tot maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Als uw gast langer in een ander Schengenland wil verblijven, zijn de lokale immigratieprocedures van dat land van toepassing.

Soms moet een gast op reis buiten Nederland voordat hij zijn verblijfsdocument heeft ontvangen. Als hij Nederland is ingereisd met een geldige MVV, is dat in principe geen probleem, zolang er geen 90 dagen sinds de eerste binnenkomst zijn verstreken. Als de 90 dagen zijn verstreken en uw gast is nog niet in het bezit van zijn verblijfsdocument heeft hij misschien een terugkeervisum nodig.

Lees meer over de aanvraagprocedure en voorwaarden voor een verblijfsvergunning.

Document Actions

Dutch passport