You are here: Home Employers (in Dutch) Immigratieprocedures Lang verblijf Machtiging tot voorlopig verblijf
Info

Machtiging tot voorlopig verblijf

15 Jul 2014

Het is mogelijk dat uw gast een inreisvisum nodig heeft voor Nederland. Dit is afhankelijk van zijn nationaliteit. Voor een lang verblijf (langer dan 90 dagen) heet dit inreisvisum een machtiging tot voorlopig verblijf, afgekort tot MVV.

Ook voor gasten uit landengroep 2, die overigens niet MVV-plichtig zijn, kan het verstandig zijn een MVV aan te vragen. Dit heet een ‘onverplichte MVV’. Als iemand namelijk met een (verplichte of onverplichte) MVV inreist, mag hij na aankomst in Nederland direct werken. Iemand die zonder MVV inreist, mag pas werken als hij zijn verblijfsvergunning heeft ontvangen. 

Wat is een MVV?

Een MVV is een sticker die in het paspoort van uw gast wordt geplakt. Op de sticker staat achter 'type visum' de letter 'D'. Deze sticker geeft hem het recht om Nederland in te reizen. Hij kan er echter geen verblijfsrecht aan ontlenen. Om legaal verblijf in Nederland te krijgen, moet hij na aankomst een verblijfsvergunning aanvragen. Als uw gast na aankomst in Nederland op reis moet naar het buitenland en hij is nog niet in het bezit van een verblijfsvergunning, dan kan hij op basis van zijn MVV maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven.

Lees meer over de voorwaarden voor een MVV.

Document Actions

Dutch passport